OVER WSVS

WSV Southbeach is opgericht in 2020 (in oprichting). Vijf surfvrienden namen het initiatief om de watersport op de Zuidplas in Nieuwkoop te willen reguleren. Er is en was veel onduidelijk over de mogelijkheden en opties om op de Zuidplas te mogen en kunnen komen. De gemeente heeft aangegeven dat de Nieuwkoopse plassen toegankelijk moeten zijn voor de inwoners van de Gemeente Nieuwkoop. Wij als WSV Southbeach willen graag de kleine watersport stimuleren, denk daarbij aan suppen, windsurfen, zeilen, kanoën en open water zwemmen. 

Een mooi plan heeft er toe geleid dat we nu een flinke stap hebben gemaakt in de oprichting van de WSV Southbeach om zodoende de leden, lees inwoners van de Gemeente Nieuwkoop, toegang te verschaffen tot de Zuidplas. 

Wij streven er naar om zoveel mogelijk groene initiatieven te organiseren (denk hierbij aan kanotochten, suptochten, windsurfen). WSV Southbeach is een zeer duurzame vereniging en houdt rekening met de mens de omgeving en het milieu, dat wil zeggen: zo min mogelijk fossiele brandstoffen op het water. 

Suppen Wsvs